Systemów mających za zadanie przyciągnięcie
uwagi klienta do naszych produktów jest niezmiernie wiele. Dają one
pewność iż zakupiony towar jest produktem wykonanym według pewnych z
góry założonych stadnardów.
Kupując taki produkt nie musimy się zastanwiać ile mięsa jest w mięsie i czy przygotowane przez nas danie będzie smaczne.
Jednym z nich jest znany doskonale wszystkim QAFP
- System Gwarantowanej Jakości Żywności. Rozszyfrowując ten skrót w
zasadzie rozumiemy już bardzo wiele z ów zagadnień. Otóż taki system
pozwoli nam na zaoferowanie klientom znacznie lepszych towarów. Z
naklejką tego systemu produkty mogą być znacznie droższe ale co za tym
idzie pewne i o gwarantowanej jakości.
Na pewno produkt taki
musi zaoferować naszym klientom znacznie lepszą jakość produktów
żywnościowych, ponieważ owej plakietki na towary nie dostaje się za
darmo i nie można jej kupić. Podstawowym celem tego systemu są standardy
w chowie świń. Warchlaki przyjęte do tuczu powinny pochodzić
z krzyżowania towarowego dwurasowego lub trzyrasowego. W miejsce knurów
duroc mogą być używane również knury linii 990. Kolejnym punktem jest
pokarm podawany zwierzętom. Pasze muszą pochodzić z udokumentowanych
źródeł lub mogą pochodzić również z produkcji własnej. Tucz świń należy
zakończyć po uzyskaniu odpowiedniej masy 95-115 kg. Skup odbywa się z
zachowaniem identyfikacji zwierząt a transport w specjalistycznych
przyczepach tak aby maksymalnie wyeliminować stres zwierząt. Zakladając
iż powyższe wytyczne oraz pozostałe zawarte w systemie zostały spełnione
możemy być całkowicie pewni, że nie kupujemy kota w wroku a
przygotowane przez nas potrawy będą niezwykle smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz